Na bezpłatnych warsztaty kuchni koreańskiej przygotowaliśmy bibimbap (kor. 비빔밥 ), czyli mieszany ryż.
Spotykaliśmy się w czwartek 15 lipca o godz. 18.00.
Warsztaty poprowadziła Sylgi (kor. 슬기) Yun. Jej pomocnikiem i jednocześnie tłumaczem był Rafał Paprocki.
Sylgi i Rafał nauczyli nas również pisać nasze imiona po koreańsku.
Sylgi pochodzi z metropolii Incheon (kor. 인천) – jest to trzecie pod względem wielkości miasto w Korei Południowej. Sylgi jest pasjonatką gotowania, lubi języki obce (im trudniejszy tym lepszy – uczy się dzielnie polskiego), Bródno, polską kulturę i gościnność. Nowe hobby Sylgi to mikrowyprawy, czyli jednodniowe wycieczki w różne zakątki Polski, od Łodzi po Żyrardów.
Bądź na bieżąco. Obserwuj ŚWITlicę na Facebooku. Kliknij TUTAJ i zaznacz „Lubię to!”.
Warsztaty odbyły się w ramach działalności ŚWITlicy, czyli naszego Miejsca Aktywności Lokalnej.
Jeżeli Wy także macie pomysł i chcielibyście poprowadzić warsztaty, albo zorganizować sąsiedzkie spotkanie w MAL-u – piszcie (mal@dkswit.com.pl). Pomożemy Wam w ich organizacji.