Żadne warzywa nie smakują tak, jak te zerwane prosto z krzaka. Na warsztatach zamienimy się w kucharzy/ kucharki (będą czapki!) i przyrządzimy proste potrawy bazując na roślinach z ogrodu społecznego (tych bardziej i mniej znanych). Sprawdzimy jakie warzywo kłuje, czy poziomki muszą być czerwone i jak pachnie krzak pomidora.

✅ Kiedy? Środa/ 13 lipca/ godz. 17.00 (termin podany w programie to wtorek – warsztaty zostały przełożone na środę ze względu na pogodę)
✅ Gdzie? Dziki Ogród/ ul. Wysockiego 11/ furtka do ogrodu znajduje się obok parkingu

✅ Zapisy: mal@dkswit.com.pl Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Dzieci rwące miętę.

 

Spotkanie jest częścią projektu „W zaroślach”, realizowanego ze środków Funduszu Edukacji Kulturalnej m.st. Warszawy.

Dostępność strony

Zakupy dofinansowano ze środków Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej:
- Zakup projektora cyfrowego (2018)
- Modernizacja aparatury kinowej wraz z elementami widowni Kina ŚWIT (2016)
- Modernizacja ekranu kinowego i powiększenie macierzy serwera Doremi (2014r.)
- Modernizacja nagłośnienia Kina "Świt" (2013r.)
- Modernizacja systemu sprzedaży i rezerwacji biletów w Kinie „Świt” (2012r.)
Zakup cyfrowej konsolety sterowania dźwiękiem dofinansowano
ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego